Kırklareli Gezi Rehberi - Kırklareli Gezilecek Yerler

Kırklareli Merkez, Atatürk'ün Evi, Ali Rıza Efendi Konağı, İstasyon Caddesi, Aşağıpınar Açık Hava Müzesi, Dona Ayakkabıcılık Dupnisa Mağarası, Mert Gölü Kano Turu, Longoz Ormanları, Longosphere, İğneada, Kıyıköy ve daha niceleri...


Kırklareli Gezi Rehberi - Kırklareli Gezilecek Yerler

KIRKLARELİ

Kırklareli, Trakya Bölgesi'ni TekirdaÄŸ ve Edirne ile paylaÅŸan, 360 bin nüfusa sahip bir sevimli ÅŸehir. İstanbul'a da 2,5 saat uzaklıkta. Bu yüzden de İstanbulluların uÄŸrak noktalarından biri diyebiliriz. Tam bir haftasonu kaçamağı yerlerinden biri. "Mutlu insanların kenti" sloganı ile anılıyor. En azından Kırklarelililer böyle diyor. Kırklareli ismi ise Bizans döneminde "Saranta Ekklesies" yani "Kırk Kilise" adından gelmekteymiÅŸ. Bi de Türk akıncılarından 40 ÅŸehit verilmesi üzerine, bölge Kırklareli olarak isimlendirilmiÅŸ. Kırklareli, Kırıkkale ile de sıklıkla karıştılır.  

Avrupa'ya açılan bir kapısı var. Dereköy Sınır Kapısı ile Bulgaristan'a gidilebilirsiniz. Tabi ki "leva"nın Türk Lirası karşısındaki deÄŸerinin arttığını bilerek gitmenizde fayda var. 

Kırklareli 2-3 günde gezilebilecek bir yer. Kış hariç 3 mevsimde de gidilebilir. Kamp ve kışseverler kışın gitmeyi de tercih edebilir tabi. Kent, genellikle doÄŸal güzellikleri ile öne çıkıyor. 

Hazırsanız, haydi başlıyoruz...

 


LONGOZ ORMANLARI
Dünya'da 11 adet longozdan biri de İğneada'da yer alıyor. YaÄŸmur ormanlarına benzese de, bunların aksine nemi taban suyudan almaktadır. Subasar olarak da bilinen longoz ormanları, dünyada nadir bulunan bir ekosistemdir. İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı Konumu için...


İğneada Longoz Ormanları Milli Parkı'na aracınız ile gidebilirsiniz. Herhangi bir giriÅŸ ücreti yok. Ancak toprak yoldan gideceÄŸinizi, yer yer çukurlar ile karşılaÅŸacağınızı unutmayınız. Hele ki yağışlı bir zamanda gittiÄŸinizde aracınızın saplanma ihtimali yüksek oluyor. Maalesef ki aracınızı kurtarmak için yüklü bir miktarda parayı traktörü ile gelen maddi yardımsever kiÅŸilere veriyorsunuz. O yüzden hava yağışlı ve aracınız arazi aracı deÄŸil ise orman keÅŸfini daha iyi bir güne erteleyebilirsiniz.

Ormanda sırasıyla Hamam Gölü'nü, Bulanık Deresi'ni ve Saka Gölü'nü görebilirsiniz. Orman içindeki yürüyüÅŸ parkurlarında yürüyebilirsiniz. Tabeladaki parkur rotası 6500 metre olarak planlanmış. Tabi ki rotanızı kendiniz belirleyip mesafeyi kendiniz kısaltabilirsiniz. Tabelaları takip etmelisiniz, aksi halde kaybolma ihtimaliniz yüksek. Gerçi yine birileri sesinize cevap verebilir. AÄŸaçların sıklığından gün ışığını pek göremeyebilirsiniz, orman içinde gün erken kararıyor. 

 

MERT GÖLÜ KANO KEYFİ

 

Yürüyerek bir doz longoz tadı aldıysanız ÅŸimdi sıra bu tadı kano ile çıkarma zamanında. Mert Gölü kenarındaki İğneada Vagon Cafe önündeki alanda kano kiralayabiliyorsunuz. Mert Gölü Kano Turu Konumu için...  Ücretsiz geniÅŸ bir otopark yeri mevcut. Her ne kadar acemi de olsanız, hiç kano yapmamış da olsanız rahatlıkla bunu baÅŸarabilirsiniz. Yola çıkmadan size birkaç teknik anlatıyorlar. GideceÄŸiniz güzergahı da söylüyorlar. Gerçi bu güzergah kanonun üzerinde de yazıyor (yeÅŸil dubadan saÄŸa, sarı dubadan 30 metre sonra sola dönün).

Kano kiralamada sizlere birkaç küçük tüyo vereceÄŸiz. 
Öncelikle kano kiralamak için önceden arayıp saat belirleyip rezervasyon yaptırmak faydanıza olacaktır. Zira kano turu 1,5 ya da 2 saat sürebiliyor. Haftasonu ve tatil günlerinde yoÄŸun talep üzerine kano bulmak zorlaÅŸabiliyor. Åžanslıysanız bulabiliyorsunuz. Tekli, çiftli kanoların yanı sıra dörtlü aile kanoları da var. Kano haricinde pedal çevirmeli deniz bisikleti (yunus figürlü) de bulunabiliyor. İki kiÅŸilik kanoları kiralama ücreti ise 100 TL, kiÅŸi başı 50 TL olarak düÅŸünebilirsiniz. 
Åžimdi bir önemli ipucunu belirtelim. İki farklı kano kiralayan ÅŸahıs var. Bunlardan birisi kano kiralayan kiÅŸilere bacaklara giyilebilir birer galoÅŸ veriyor. Kanoda kürek çekerken pantolonunuz ve ayakkabılarınız yüksek ihtimalle ıslanacaktır. Bu yüzden önlem almanızda fayda var. Kano kiralamadan önce bu galoÅŸlardan talep etmelisiniz. Islak bir deneyim üzerine size bu tavsiyeyi veriyoruz (yukarıda kanıt mevcut). Bizim kanocuda galoÅŸ yoktu. Neden galoÅŸ yok diye sorduÄŸumuzda; "diÄŸeri yurtdışından poÅŸet getirmiÅŸ, yoktu böyle ÅŸeyler, yeni galiba" gibi bir cevap aldık. Yanınıza birer parça yedek pantolon, çorap, ayakkabı almakta fayda var. Gerçi ıslandıktan sonra, sahilde odun yanan bir varil bulup ısınıyorsunuz. Ancak is kokusuna katlanmanız gerekecek. O yüzden kendi önleminizi almanızı tavsiye ediyoruz.

   


Yüzme bilmeyenler de kano kullanabiliyor. Dileyenlere can yeleÄŸi de veriliyor. Kano kullanırken güçlü olan kiÅŸiyi arka koltuÄŸa oturtuyorlar, çift olarak kano kullanacaksanız bu kiÅŸi genellikle erkek oluyor. Öncelikle biraz acemilik yaÅŸadıktan sonra yolun yarısında tekniÄŸi çözüp alışıyorsunuz. Bu yüzden cep telefonunuz ile fotoÄŸraf çekmek için acele etmeyin. Önce biraz tekniÄŸi öÄŸrenin sonrasında yolda ilerledikçe sazlıkların arasından çok güzel kareler yakalayacağınız yerlere geleceksiniz. Kanoyu kendiniz kullandığınız için haliyle kendinizi kano ile fotoÄŸraflayamayacaksınız. Bu yüzden yanınızdan geçen kiÅŸilerden kendinizin fotoÄŸrafını çekmesini isteyin. Ehh tabi siz de onların fotoÄŸrafını çekin. Birbirinize numaranızı vererek Whatsapp üzerinden fotoÄŸrafları, videoları gönderin. Win Win. Herkes kazandı. Yukarıdaki fotoÄŸrafta bahsi geçen çifti görebilirsiniz. TeÅŸekkürler tekrardan. 


Dar sazlık alanlarda sıkıştığınızda yardımınıza diÄŸer kano sürücüleri koÅŸuyor. Onlar size siz onlara yardım edip duruyorsunuz. İnce dar yollara girmeye baÅŸladıysanız bilin ki sona yaklaÅŸmaya baÅŸladınız. EÄŸer ki büyük bir aÄŸacın tüm yolu kapladığını gördüyseniz, iÅŸte sona geldiniz. Hemen kanoyu döndürüp dönüÅŸ yoluna baÅŸlayabilirsiniz.

DönüÅŸ yolu tam bir çile halini alabiliyor. Uzun bir yolu geri dönmek için kürekliyorsunuz. Rüzgar da genellikle size karşı esmiÅŸ oluyor. İşin bu kısmı biraz can sıkıcı ama yine de güzel geçirdiÄŸiniz zamanın hatrına buna katlanıyorsunuz. Kıyıya çıktığınızda bacaklarınız titreyebilir, parmak-el-bilek-kol kaslarınız ile titrek zamanlar geçirebilirsiniz. Islandıysanız odun yanan varil sizler için orada bekliyor olacak. Yanınızda getirdiÄŸiniz yedek kıyafet sizi hasta olmaktan kurtaracak.

 

LONGOSPHERE GLAMPING

İğneada'da büyüleyici bir ormanın içerisinde yer alan glamping ['glamourous' (çekici, cazibeli) ile 'camping' (kamp yapmak) sözcüklerinden türetilmiÅŸtir. Yeni nesil cezbedici kamp anlayışı da denebilir.] alanıdır. Longosphere Glamping Konumu için...

DoÄŸa içerisinde konaklamanın yanı sıra alışveriÅŸ ve sanat atölyeleri (Kasaba Sokağı), yemek (Food&Wood Restaurant, Usta Kasap), kokteyl içecek (Yinyang bar), kahve (Kozalak Kafe), açık yüzme havuzu, yoga alanları ve aktivite (Happy Sapiens Macera Parkı, UTV gezileri) imkanları da mevcuttur. Web sitesi için: Longosphere Glamping İğneada

Longosphere Glamping'te üç farklı oda tipinde konaklayabilirsiniz. Sincap ev 666 TL, KamplumbaÄŸa ev 1045 TL ve KaplumbaÄŸa Plus ev ise 1235 TL olan gecelik konaklama ücretine sahip. Özel günlerde bu ücretlerin artacağını tahmin edersiniz. Konaklamak istemiyorsanız kiÅŸi başı 30 TL karşılığında günübirlik giriÅŸ yapabilirsiniz. Günübirlik giriÅŸ yapanların konaklama ve havuz alanlarına girmesi istenmiyor. GiriÅŸ ücretini ise restaurant ve kafede harcadığınız tutardan düÅŸebilirsiniz. GiriÅŸte sizlere verilen fiÅŸi kaybetmeyiniz. Restaurant yemek fiyatları ise ızgara köfte 48 TL, tavuk ÅŸiÅŸ 42 TL, çömlekte manda yoÄŸurdu (ÅŸiddetle tavsiye ediyoruz) 18 TL, su 4, biralar ise 30 TL'den baÅŸlayan fiyatlar ile menüde yer alıyor.

Happy Sapiens Macera Parkının ücreti 80 TL iken, UTV (Utility vehicle: ATV araçların geliÅŸtirilmiÅŸ ÅŸekli) gezisinin ücreti ise iki kiÅŸik araç için 300 TL (kiÅŸi başı 150), dört kiÅŸilik araç için ise 400 TL (kiÅŸi başı 100 TL) olarak belirlenmiÅŸ. Geziye çıkmadan önce adeta bir filyasyon ekibi edasıyla sizleri giydiriyorlar. Bir zerre çamur bulaÅŸmasın diye. 

Alanda büyük bir DOME çadırı mevcut. Burada etkinlikler düzenlenebiliyor. Yakın zamanda 3 günlük SPACE 102 Elektronik Müzik Festivali düzenlenecek. İlgisi olanlar harekete geçebilir.
Çift, yalnız ya da aileniz ile konaklayıp keyifli vakitler geçirebileceÄŸiniz bir yer. Uzun vaktiniz yoksa bile günübirlik bir ziyaret etmenizi öneririz. İçeride ünlüler ile karşılaÅŸma ÅŸansınız yüksek. 
 

 

İĞNEADA

  

Demirköy ilçesine baÄŸlı, Karadeniz'e uzun kıyısı bulunan bir belde. Ä°ÄŸneada Konumu için... Sahil boyunca kamp alanları ve günübirlik tesisler mevcut. İğneada merkezde konaklayabileceÄŸiniz birkaç otel var, kaliteleri konusunda eleÅŸtirel yorumlar olsa da iyi araÅŸtıralarak konaklama yapılabilir. Merkezde restoranlar yemek için tercih edilebilir ama sahil boyunca göreceÄŸiniz balık restoranları da lezzet ve fiyat olarak daha pahalı olduÄŸunu söylemekte yarar var. 

Sahil boyunca yolu devam ettiÄŸinizde İğneada Burnu'na Limanköy bölgesine geleceksiniz. Burada da İğneada Feneri sizleri karşılayacak. 1866'da Fransızlara yaptırılan fener, Fransız Feneri olarak da anılıyor. Elektrik tesisatı öncesinde gaz yağı kullanılarak iÅŸlevini gerçekleÅŸtirmiÅŸ. İğneada simgelerinden biri olan fener ile fotoÄŸraf çekilebilir, güneÅŸi burada batırabilirsiniz. Ä°ÄŸneada Feneri Konumu için...

 

KIYIKÖY 

Vize ilçesine baÄŸlı, doÄŸal güzellikleri ile öne çıkan bir belde. Kıyıköy Konum için... 

Dünyanın en eski taÅŸ oyma manastırı burada: Aya Nikola Manastırı Konumu için... Evlenecek çiftlerin fotoÄŸraf çekimi için kullandıkları dış mekanlar arasında yer alıyor. 

Pabuç Deresi'nde gezintiye çıkılabilir. Çadır, kamp alanları ve pansiyonları mevcut. Ziyaret edilebilir. 

 

DUPNİSA MAĞARASI

Dupnisa MaÄŸarası, Kırklareli Merkezi'ne 56 km (1 saat 12 dk.) uzaklığında, İğneada ile ise 54 km (1 saat 15 dk.) bir mesafededir. Yolları daÄŸlık ve yer yer bozuk. Ancak doÄŸanın türlü renkleri sizi mest edecek. Ressam Bob Ross'un dediÄŸi gibi "Belki de ÅŸurada bir küçük renkli aÄŸaç vardır." Dupnisa yolunda ise o aÄŸaçların kümelenmiÅŸ hali var. 


Bir köprü üzerinden geçiyor ve sol yanda yıkık bir köprü olduÄŸunu gördüyseniz, bilin ki maÄŸaraya yaklaÅŸtınız. 10 yıl evvelinde, bir grup Trakyalı abimizin, yıkık köprü üzerinden araba geçirme ile ilgili yaptıkları sürpriz sonlu operasyon burada yapıldı. Youtube'da "Bu abiler hangi kafadalar" videosunu burada izleyebilirsiniz:

 

 

Bahsi geçen videonun mizahi canlandırmasını ise biz yaptık. AÅŸağıya bir link bırakıyoruz, buyurunuz efenim:

 

 

Ayrıca köprünün yanındaki salıncaklar ile de keyifli vakit geçirebilirsiniz. Köprünün Konumu için...


Köprü ziyaretinden 2 dakika sonra Dupnisa MaÄŸarası otopark alanına giriÅŸ yapıyoruz. Alan yeni yeni düzenleniyor. Otomobil giriÅŸi 10 TL olarak belirlenmiÅŸ. Aracımızı park ettikten sonra yöreye ait çeÅŸitli doÄŸal ve hatıra ürünleri bulabileceÄŸiniz küçük sergiler mevcut. MaÄŸaraya girmeden önce piknik yapabileceÄŸiniz mesire alanı, yemek yiyebileceÄŸiniz bir mekan da bulabileceksiniz. 

 

 

MaÄŸaraya giriÅŸte müzekart geçersiz, öÄŸrenci bileti 10 TL, tam bilet ise 20 TL olarak ücretlendiriliyor.    
Dupnisa MaÄŸarası'nın 3-4 miyon yıl önce oluÅŸtuÄŸu tahmin ediliyor. MaÄŸara 60 bin yarasaya ev sahipliÄŸi yapıyor. Yarasa yoÄŸunluÄŸundan maÄŸaranın aÅŸağı kısmı (Sulu MaÄŸara) 15 Kasım-15 Mayıs arasında kapatılıyor. Sulu MaÄŸara tarafına giriÅŸ yapıldıktan sonra merdivenler ile 30 metre yukarıya çıkılarak Kuru MaÄŸara bölgesi geziliyor. Bu bölgede bol bol fotoÄŸraf çekebileceÄŸiniz karakteristik yer bulabileceksiniz. Özellikle biryer var ki, kayalar arasına saklanıp yanınızdan geçenleri muziplik yapıp korkutabilirsiniz. Bahar ve yaz aylarında maÄŸaranın içi biraz serin olabiliyor, yanınızda bir hırka bulundurmanızı tavsiye ederiz.   Dupnisa MaÄŸarası Konumu için...

MaÄŸaranın giriÅŸi ve çıkışı farklı yerlerde bulunuyor. Yüksek bir bölgeden çıkış yapıyorsunuz ve tahta bir yoldan doÄŸaya baka baka aÅŸağıya iniyorsunuz. MaÄŸara geziniz bu ÅŸekilde son buluyor. Ortalama 45-50 dakikada maÄŸarayı gezebiliyorsunuz. Dupnisa için toplamda 1.5 saat ayırmak yeterli olacaktır. 

  


KIRKLARELİ MERKEZ


Åžehrin merkezinde gezilecek birkaç yerin olduÄŸunu söyleyebiliriz. Yayla mahallesindeki Yayla Parkı civarındaki 3 konak mimari olarak hemen göze çarpacak. İlki, Atatürk'ün Selanik'te doÄŸup büyüdüÄŸü pembe köÅŸkün bire bir aynısı olan Atatürk Evi. Müzekart'ın geçersiz olduÄŸu, öÄŸrenci biletinin 2 TL, tam biletin ise 5 TL olduÄŸu eve, kapıda galoÅŸ giyerek ve biletinizi güvenlik görevlisine göstererek giriyorsunuz. Görevli hanımefendiler sizlere odaların tanıtımını yapıyorlar. Odalarda Atatürk'ün Cumhuriyet Dönemi ve Milli Mücadele Dönemi'ne ait bal mumu heykellerini görüyorsunuz. Zübeyde Hanım ile Ali Rıza Bey'e ait heykelleri de görmeniz mümkün.
Evin arka bahçesinde Atatürk'ün kullandığı demir tekerlekli traktörün bir benzeri olan 39 ATA 39 plakalı traktörü de görebilirsiniz. Atatürk Evi'nin aÅŸağı alt tarafında yer alan Gusto CelepoÄŸlu Konağı'nda dinlendirici ortamında kahve içebilir, lezzetli yemeklerini tadıp güzel bir mola verebilirsiniz.  Atatürk Evi Konumu için... Gusto CelepoÄŸlu Konağı Konumu için...


Yine Atatürk Evi'nin yukarıya doÄŸru yaklaşık 100 metre ilerisinde, parkı geçtikten sonra Ali Rıza Efendi Kültür Evi'ni ücretsiz olarak ziyaret edebilirsiniz. Konağın içerisinde Bulgar, Yunan, KaradaÄŸ ve Türk kültürlerini anlatan odaları konağın rehberi eÅŸliÄŸinde gezebilirsiniz. Ali Rıza Efendi Kültür Evi Konumu için...

 


Yine parkın karşısında yer alan, açık mavi renkteki konak da dikkatinizi çekecek. Trakya Kalkınma Ajansı Kırklareli Yatırım Destek Ofisi'nin kullanımında olan konağı arka fona alarak fotoÄŸraf çekilmek isteyebilirsiniz.    

Yayla Parkı'nın yine hemen yanında bulunan sarı renkli duvar sizi kendisine doÄŸru çağıracak. Kırklareli Atırası 39 yazısı ile hatıra fotoÄŸrafı çektirebilirsiniz.    

Yayla Mahallesi ardından Kırklareli'nin huzur verici caddesi İstasyon Caddesi'ne kendimizi atıyoruz. Ä°stasyon Caddesi Konumu için...  TrafiÄŸe kapalı, aÄŸaçların arasında yürüyüÅŸ yaptığınız, yol boyunca heykellere dalıp gittiÄŸiniz bir cadde burası. Caddenin yanındaki stadyumda sporunuzu yaptıktan sonra caddenin ünlü kafelerinde kahvenizi yudumlabilirsiniz. Adından da anlaşıldığı üzere, caddenin sonu Kırklareli Tren İstasyonu'na çıkıyor. Åžu sıralarda tadilatta olan istasyon, ÅŸehir için önemli bir fotoÄŸraf noktasıdır. Vilayet Meydanı da gezilebilir. F-5 SavaÅŸ Uçağı, Gülen Surat Topu gibi yapıları görebilirsiniz.

 


Gezilecek bir diÄŸer nokta ise Kırklareli Müzesi. Kırklareli Müzesi Konumu için... GiriÅŸi ücretsiz, mütevazi parçalar ile müze havasını hissettiriyor. 
Gezdik, yorulduk ve acıktık diyorsanız, Kırklareli Müzesi'nin hemen karşısındaki Birtat Köftecisi'ni tavsiye ediyoruz. Güzel bir lezzeti var. Ayan KardeÅŸler Köftecisi de öneriliyor, bizim favorimiz Birtat.  Birtat Köftecisi Konum için...  

 


Yeni bir yer olan AÅŸağıpınar Arkeopark, AÅŸağıpınar HöyüÄŸü'nden size bahsetmek isteriz. Halen tamamlanamamış olan bölgede, neolitik döneme ait köy canlandırması birçok heykel ile yapılıyor. AÅŸağı Pınar Açık Hava Müzesi Projesi ile ilgili detaylar için Proje Bilgi Linki sayfasını ziyaret edebilirsiniz. 
Henüz açılmamış alanı koruyan kangal cinsi köpek pek misafirperver deÄŸil.  Alan açık deÄŸil ama biz yine de bir konum bırakıyoruz. AÅŸağı Pınar Açık Hava Müzesi Konumu için... 

 

KIRKLARELİDEN NE ALINIR?
Yalnızca bölgeye ait olan lezzet bize göre "Hardaliye". Üzüm kabuÄŸu ve çekirdeÄŸi ezildikten sonra hardal tohumu ve viÅŸne yaprağı koyurak yapılıyor. Ağızda kalan baskın bir tada sahip. Özellikle acı yedikten sonra ağızdaki tadı deÄŸiÅŸtirmek için kullabilirsiniz. DiÄŸer lezzetler ise; Kırklareli peyniri, tahin helvası, pancar pekmezi sayılabilir. Hediyelik olarak ise özellikle bir ürün söyleyemiyoruz. Böyle durumlar için magnet her zaman kurtarıcı oluyor. 

 

BONUS: Pek bilinmeyen bir yer paylaşıyoruz: DONA Ayakkabıcılık


Kırklareli'den Edirne'ye doÄŸru giderken 15. km'de İnece Köyünün dışında yer alıyor. Burada kadın ve erkek ayakkabıları, botları, çizmeleri vb. bulabilirsiniz. Burası, Tergan, Hotiç, İnci gibi markalar için ayakkabılar üretmekte, yine burada piyasa fiyatının altında satılmaktadır. Zevkinize uygun farklı marka ve modelde ayakkabılar bulabilirsiniz. DONA Ayakkabıcılık Konumu için... 

 

KIRKLARELİ - İĞNEADA ROTA ÖNERİSİ

Kırklareli Merkez çıkışlı rota ile İğneada çıkışlı rotayı sizlere öneriyoruz. 

Katkı, sorun ve önerileriniz için Instagram sayfamıza direk mesaj DM atabilirsiniz, bekliyoruz. @secme.gezgin 

Seçme Gezgin Instagram Sayfası için...

 

 

Bize sosyal medya hesaplarımızdan ulaÅŸabilirsiniz. 

Instagram: @secme.gezgin Seçme Gezgin Instagram

Facebook: @secmegezgin Seçme Gezgin Facebook

Twitter: @secmegezgin Seçme Gezgin Twitter

Youtube: @secmegezgin Seçme Gezgin Youtube

Linktr.ee: secmegezgin Seçme Gezgin Linktr.ee


   



  • Okunma Sayısı: 52

SeçmeGezgin

Salda Gölü (Saldivler) Gezi Rehberi | Burdur
Salda Gölü (Saldivler) Burdur | Salda Gezi Rehberi Burdur'un Yeşilova ilçesine bağlı, bembeyaz kumu ve masmavi suyu ile Salda Gölü... Saldivler...
Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi | Karakent Köyü - Burdur
Lisinia Yaban Hayatı Rehabilitasyon Merkezi Doğan ve Batan güneşin Ay Işığı Misali Pırıltısı: Lisinia? Kurtların, kartalların, yaban domuzlarının rehabilite edildiği bir yer. Aynı zamanda kanser konusunda farkındalık da yaratıyor. Leziz mi leziz ürünleri de var. Hatta lavanta tarlaları da...
Zürih Gezi Rehberi - Genel Bilgiler, Şehir Tüyoları, Tavsiye ve Diğer Bilgiler
İsviçre'nin ve Zürih'in zenginliği, refahı, bizim çenemizi yoruyor. Konuştukça konuşuyor, dolu dolu anlatımlara boğuyoruz. Şehrin gezi tüyoları, hediyelikler, alışveriş noktaları ve niceleri bu yazımızda...
Renkli evlerin oluşturduğu kartpostallık karelerin sahibi: Nyhavn Kanalı (Yeni Liman)
Renkli evlerin oluşturduğu kartpostallık karelerin sahibi: Nyhavn Kanalı (Yeni Liman) Danimarka Kopenhag'ın en güzel fotoğraflık yeri, en ünlüsü Nyhavn Kanalı